Oдржане радионице о менталном здрављу деце у Заводу за васпитање деце и омладине у Београду

Током недавно одржаних радионица о менталном здрављу деце у Заводу за васпитање деце и омладине у Београду, фокусирали смо се на препознавање ризика, рањивости и начина превенције, са посебним нагласком на страховима и бесу као изазовима које наши учесници пролазе кроз своје животне ситуације.

Радионице су започеле опуштајућим играма, слушањем песама и отвореним разговорима како бисмо створили сигуран простор за размену туга и страхова. Са децом смо разговарали о спољашњим и унутрашњим мрежама подршке, истражујући које су то особе којима се могу обратити у тешким ситуацијама.

У току радионица смо се фокусирали на препознавање извора беса и конструктивне начине за његово испољавање, истражујући основна осећања која стоје иза беса. Кроз ове радионице деца су имала прилику да се осећају сигурно и подржано док су истраживали своје емоције.

На крају, деца су научила како да препознају изворе својих емоција и развијају вештине за конструктивно изражавање својих осећања. Радионице су им пружиле алате за управљање својим емоционалним реакцијама и боље разумевање себе.

Радионице су одржале Олга Девић, чланица Клуба DX и Тамара Томашевић, психолошкиња и тренерица.